Wat is Krav Maga?

Een systeem

Krav Maga is Hebreeuws en betekent letterlijk `contact gevecht`. Het is een zelfverdedigingssysteem dat ervoor zorgt dat je jezelf en/of een ander kan verdedigen in alle denkbare (levens)bedreigende situaties door een unieke combinatie van zelfverdedigings-tactieken en gevechtstechnieken.

Het is geen vechtsport, aangezien het geen wedstrijd elementen heeft. Bij Krav Maga (anders dan bij gevechtskunsten als Judo, Karate, Taekwondo) is bijna alles toegestaan om jezelf te verdedigen, zolang het proportioneel wordt toegepast.

De training

Bij de training leer je:

  • Het voorkomen, vermijden en ontwijken van conflictsituaties;
  • Hoe je anderen kunt beschermen/verdedigen;
  • Hoe je van alle ledematen gebruik kunt maken om te schoppen en te stoten;
  • Hoe je moet vallen en hoe je jezelf op de grond kunt verdedigen;
  • Hoe je dagelijkse objecten kunt gebruiken om jezelf te verdedigen;
  • Hoe je jezelf kunt verdedigen tegen gewapende dreigingen met scherpe voorwerpen, zoals een mes; of stompe voorwerpen, zoals een stok;
  • Hoe je jezelf kunt verdedigen tegen vuurwapens;

Persoonlijke ontwikkeling

Krav Maga zorgt voor persoonlijke groei op zowel fysiek als mentaal vlak. Het bouwt aan je zelfvertrouwen omdat je letterlijk leert om op jezelf te vertrouwen in lastige situaties. Onze trainees ervaren naast de verbeteringen op hun lichamelijke gezondheid ook de verandering in de manier van denken.

Krav Maga helpt mensen om sneller beslissingen te kunnen nemen in stressvolle situaties, in plaats van overspoeld te raken en slachtoffer te worden van hun omstandigheden. Het zorgt ervoor dat mensen simpelweg makkelijker om kunnen gaan met de snelle en constante veranderingen die ze meemaken in zowel hun carrières als in hun privéleven.

Starten met Krav Maga kan elk moment en je bent altijd welkom voor een proefles!

Voor meer informatie of advies kan je contact met ons opnemen via onze contactformulier of gelijk aanmelden voor een proefles!